Οικονομία

Intracom Technologies: Η θυγατρική που πήρε το «πακέτο» του 36,67% της Intrakat

Intralot kokkalis 2 15 08 21(1)

Ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά, δημιούργησε το μεγάλο «πακέτο» δικαιωμάτων της Intrakat, που αντιστοιχεί στο 36,67%, τις προηγούμενες ημέρες, κίνηση όμως που έχει προαναγγελθεί με σαφήνεια στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου των 51,351 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα είχε επισημανθεί, ότι η Intracom συμμετοχών, συμφερόντων του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, θα ασκήσει πλήρως τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ της θυγατρικής Intrakat.

Όχι όμως απ’ ευθείας, αλλά μέσω της επίσης θυγατρικής του ομίλου, Intracom Technologies, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2019 με έδρα το Λουξεμβούργο.

Τελικά, αυτό που συνέβη ήταν να μεταβιβαστούν 17.671.019 δικαιώματα της Intrakat, από το χαρτοφυλάκιο της Intracom σε εκείνο της Λουξεμβουργιανής θυγατρικής, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει τα 10 εκατ. νέες μετοχές της Intrakat, εισφέροντας 19 εκατ. ευρώ.

Επομένως και από την ΑΜΚ η συμμετοχή της Intracom στην Intrakat θα παραμείνει στο 36,67%, αυτή τη φορά όμως ως έμμεσο ποσοστό, ενώ όπως τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο, η μετοχική αυτή θέση θα διατηρηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες μετά από την έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Δείτε επίσης