Οικονομία

Υπογραφή σύμβασης 16,5 εκατ. για τη νέα και την παλαιά εθνική οδό στο Ηράκλειο

Οι επεμβάσεις θα αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που έχει υποστεί φθορές

nea_kai_palaia_ethniki_odos

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 16,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του σημαντικού έργου «Βελτιώσεις - Συντηρήσεις νέας και παλαιάς Εθνικής Οδού Περιφέρειας Κρήτης για τα έτη 2020-2022» υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Κρήτης παρόντες ήταν ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Συνατσάκης εκπροσωπώντας την κατασκευαστική εταιρεία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και η τμηματάρχης συγκοινωνιακών έργων της Περιφέρειας Τζούλια Μπαρτολότσι.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ. «Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν πάρα πολύ σύντομα και θα προσπαθήσουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Στο παρελθόν έχουμε παρέμβει σε άλλα 25 χιλιόμετρα, πριν από μια διετία, και ο στόχος είναι μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος ΒΟΑΚ να βελτιώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την οδική ασφάλεια. Πρέπει να επισημάνουμε, ότι, και το αρμόδιο Υπουργείο έχει δημοπρατήσει δυο τμήματα του οδικού δικτύου από το τομεακό του πρόγραμμα».

Το έργο


Δείτε επίσης