Οικονομία

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, υποχωρεί το φυσικό αέριο - Στα 128 δολάρια το μπρεντ

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, υποχωρεί το φυσικό αέριο - Στα 128 δολάρια το μπρεντ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Φρανκφούρτη ενισχύεται 4%, το Λονδίνο 2,1%, το Παρίσι 3,1%, η Μαδρίτη 3% και το Μιλάνο 3,6%. Ανοδο πάνω από 1% δείχνουν τα futures της Wall.

Την ίδια ώρα, κέρδη 0,6% σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό στα 124,44 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ στα $128,78.

Παράλληλα, πτώση 11,38% κάνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 190,13 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κάνει άλμα 2,5%, με τις τράπεζες να σημειώνουν άνοδο 4,7% και να οδηγούν τα κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές σε όλη την Ευρώπη παρουσίασαν διακυμάνσεις την Τρίτη πριν κλείσουν ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σηματοδοτώντας μια μεγάλη κλιμάκωση στη διεθνή απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη για μηνύματα σχετικά με το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσεγγίζουν τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης