Οικονομία

Ράλι στις αγορές με φόντο την πιθανότητα συνάντησης Πούτιν - Ζελένσκι

«Κύμα» γενικευμένης αισιοδοξίας στις αγορές με φόντο τις δηλώσεις Πούτιν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις

Ράλι στις αγορές με φόντο την πιθανότητα συνάντησης Πούτιν - Ζελένσκι
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ράλι 3,5% καταγράφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με φόντο τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, προκαλώντας «κύμα» γενικευμένης αισιοδοξίας στις αγορές παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 833,6 μονάδες με άλμα 3,78%. Ο FTSE 25 ενισχύεται κατά 4,55% και βρίσκεται στις 2.011 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πραγματοποιεί νέο ράλι 8,27%, κινούμενος στις 578 μονάδες.

Το ΧΑ πήρε φόρα, διευρύνοντας τα κέρδη του, στον απόηχο των δηλώσεων του Πούτιν ότι οι διαπραγματευτές του Κρεμλίνου του μεταφέρουν την εικόνα για «θετικές αλλαγές» στις συνομιλίες με το Κίεβο.

Παρομοίως αντέδρασαν και οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ και το ευρώ επίσης κινείται ανοδικά έναντι του δολαρίου, με το πετρέλαιο να υποχωρεί από τα 120 δολάρια και το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο να κινείται στην περιοχή των 120 ευρώ.

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Eurobank να «γράφει» άνοδο 12,7%.

Στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, η Alpha ενισχύεται κατά 6,4%, η Πειραιώς κινείται στο +6,1% και η Εθνική στο +6,7%.

Η MIG αντιδρά μετά τις χτεσινές απώλειες με +4,18%, ΔΕΗ, Μυτιλιναίος και Coca Cola κινούνται όλες άνω του 4%, ισχυρή άνοδο 3,9% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ, ενώ με σημαντικά κέρδη 1,95% κινείται και ο ΟΤΕ.

Πλέον κανείς από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 95 μετοχές κινούνται ανοδικά, 13 πτωτικά και 6 παραμένουν αμετάβλητες.

Δείτε επίσης