Οικονομία

ΗΠΑ: Πτώση 2,2% στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών

Μείωση σημείωσαν και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων.

ΗΠΑ: Πτώση 2,2% στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Πτώση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών των ΗΠΑ το Φεβρουάριο για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ μείωση για πρώτη φορά το τελευταίο έτος σημείωσαν και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση 2,2% τον προγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Η πτώση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των επιβατικών αεροσκαφών και των αυτοκινήτων, δύο ευμετάβλητες κατηγορίες που παρουσίαζουν απότομες διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα.

Ο δείκτης των βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, που δεν περιλαμβάνει τις μεταφορές και την άμυνα, σημείωσε επίσης πτώση κατά 0,3%. Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση του δείκτη τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, (δείκτης για επενδύσεις σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό υλικό) μειώθηκε κατά 0,3% μετά από την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 1,3% έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Δείτε επίσης