Οικονομία

Υπό την απειλή της χρεοκοπίας η Ρωσία: Επιχείρησε να πληρώσει με ρούβλια ευρωομόλογο

Ο «εφιάλτης» της χρεοκοπίας χτυπά την «πόρτα» της Μόσχας...

Υπό την απειλή της χρεοκοπίας η Ρωσία: Επιχείρησε να πληρώσει με ρούβλια ευρωομόλογο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Επιχείρησε να πληρώσει με ρούβλια ευρωομόλογο, η Ρωσία, καθώς ξένη τράπεζα δεν εκανε δεκτό το αίτημά της να καταβάλει δολάρια, αλλά ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός δεν το έκανε δεκτό.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών υπουργείο διευκρινίζει πως αναγκάστηκε να πληρώσει σε ρούβλια, καθώς η JP Morgan(μια ξένη τράπεζα αναφέρει η ρωσική ανακοίνωση) αρνήθηκε να επεξεργαστεί τη διαταγή πληρωμής ύψους 649,2 εκατ. δολ. στους κατόχους του χρέους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ξένη τράπεζα απέρριψε την διαταγή πληρωμής της Ρωσίας στα κουπόνια του χρέους και επίσης δεν επεξεργάστηκε την πληρωμή στην ονομαστική αξία του ευρωομολόγου που ωριμάζει το 2022.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε χθες Δευτέρα ότι δεν επιτρέπει πλέον να διεκπεραιώνεται οποιαδήποτε πληρωμή σε δολάρια από ρωσικούς κυβερνητικούς λογαριασμούς σε αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της Ρωσίας.

« Η Ρωσία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο να αντλεί από τα εναπομείναντα πολύτιμα αποθέματα δολαρίων της, από νέα έσοδα, ή να κηρύξει χρεοκοπία», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία έχουν οδηγήσει στο πάγωμα σχεδόν των μισών κρατικών αποθεματικών και έχουν περιορίσει δραματικά την πρόσβαση της Μόσχας στα παγκόσμια συστήματα πληρωμών.

Δείτε επίσης