Οικονομία

Σκρέκας: Πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου

Σε ετοιμότητα να βοηθησει τη Βουλγαρία βρίσκεται η Ελλάδα

Σκρέκας: Πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σε ετοιμότητα να βοηθησει τη Βουλγαρία από την πρώτη μέρα διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου βρίσκεται η Ελλάδα δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και παράλληλα τόνισε την ελληνική θέση επιβολής πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου.

Ο Έλληνας Υπουργός που συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, επισήμανε την ανάγκη άμεσης λήψης συντονισμένων μέτρων σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των Ευρωπαίων καταναλωτών, ιδίως των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τις εκρηκτικές αυξήσεις στο κόστος ενέργειας. Επανέφερε τις προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας και τη σύσταση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης, για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και τη σταθεροποίηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα.

Ο κ. Σκρέκας μετέφερε τη θέση της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, στις οποίες έχει διακοπεί η τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να στηρίξει τη Βουλγαρία και από την πρώτη ημέρα της διακοπής της τροφοδοσίας έχει ξεκινήσει να διοχετεύει ποσότητες φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα.

Δείτε επίσης