Οικονομία

Κίνα: Αναμένεται αύξηση στη ζήτηση καυσίμων

Για το 2022, η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα παραμείνει σε λογικό επίπεδο, επομένως αναμένεται η ζήτηση για διυλισμένα πετρελαϊκά προϊόντα να κινηθεί υψηλότερα

Κίνα: Αναμένεται αύξηση στη ζήτηση καυσίμων
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αύξηση στη ζήτηση καυσίμων στην Κίνα αναμένεται μέχρι το τέλος τους έτους παρά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια, αφού η κινεζική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Αυτό ανέφερε ανώτερο στέλεχος της PetroChina.

Αν και οι σκληροί περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις αρχές Μαρτίου σε αρκετές κινεζικές περιοχές δεν έχουν αρθεί πλήρως, όπως η Σαγκάη, η οποία έκλεισε βιομηχανικά εργοστάσια και έπληξε τη ζήτηση για προϊόντα διυλισμένου πετρελαίου, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί.

Για το 2022, η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα παραμείνει σε λογικό επίπεδο, επομένως αναμένεται η ζήτηση για διυλισμένα πετρελαϊκά προϊόντα να κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει ο Wang Hua, οικονομικός διευθυντής της PetroChina.

Τα κέρδη της PetroChina στο πρώτο τρίμηνο από τις εισαγωγές αερίου, διαμορφώθηκαν στα 3,47 δισ. γουάν (519,44 εκατ. δολάρια), αλλά αναμένει σημαντική αύξηση του κόστους εισαγωγής στα επόμενα τρίμηνα.

Δείτε επίσης