Οικονομία

Άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Βoυλγαρία το Μάρτιο

Κινήθηκε 19% σε σχεση με τον αντιίστοιχο μήνα του 2021 και κάτα 5% από το Φεβρουάριο

Άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Βoυλγαρία το Μάρτιο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Άνοδο 9% κατέγραψε το Μάρτιο ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βουλγαρία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο 5% σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα προκαταρκτικά στοιχεία, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο, η άνοδος του εποχικά διορθωμένου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής προήλθε από: την αύξηση κατά 18,2% στον κλάδο που σχετίζεται με την ενέργεια, την αύξηση κατά 6,5% στον κλάδο μεταλλείων και λατομείων και την αύξηση κατά 1,6% στον κλάδο της μεταποίησης.

Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής κατέγραψε τον φετινό Μάρτιο αύξηση 51,1% στον κλάδο που σχετίζεται με την ενέργεια, αύξηση 19,4% στον κλάδο μεταλλείων και ορυχείων και αύξηση 13,3% στον κλάδο της μεταποίησης.

Ο οικονομικός αναλυτής Γκεόργκι Ανγκέλοφ έγραψε στο οικονομικό μπλογκ του ότι ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Μάρτιο ήταν σε υψηλό όλων των εποχών. «Δεν μιλάμε πλέον για ανάκαμψη σε επίπεδα προ κρίσης: Βρισκόμαστε σταθερά πάνω από αυτά»

Ο Ανγκέλοφ δήλωσε επίσης: «Η μεταποιητική βιομηχανία οδηγεί την κούρσα και έχει φθάσει την παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ. Ο ενεργειακός τομέας πηγαίνει επίσης πολύ καλά και βρίσκεται κοντά σε υψηλό όλων των εποχών. Το ίδιο και η εξορυκτική βιομηχανία. Ας μη λησμονούμε ότι ο Μάρτιος ήταν ένας μήνας κραδασμών: η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων πόρων ήταν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο έγιναν έντονα αισθητές. Υπό αυτό το πρίσμα, οι επιδόσεις του βιομηχανικού τομέα είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ας δούμε πώς θα τα καταφέρουν από εδώ και πέρα».

Δείτε επίσης