Οικονομία

H γερμανική RWE άνοιξε λογαριασμό σε ευρώ στη Ρωσία για να πληρώσει για το φυσικό αέριο

Eκτός από η RWE και η Uniper, πρέπει να προβεί σε πληρωμή για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι το τέλος Μαΐου.

H γερμανική RWE άνοιξε λογαριασμό σε ευρώ στη Ρωσία για να πληρώσει για το φυσικό αέριο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η γερμανική RWE άνοιξε λογαριασμό στη Ρωσία για να πληρώνει για το φυσικό αέριο σε ευρώ, σύμφωνα με το Reuters, που φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, ικανοποιώντας έτσι τις απαιτήσεις της Μόσχας για ένα νέο σύστημα πληρωμών.

Σύμφωνα με το νέο ρωσικό σύστημα πληρωμών, οι αγοραστές υποχρεούνται να καταθέτουν ευρώ ή δολάρια σε λογαριασμό στην ιδιωτική ρωσική τράπεζα Gazprombank. Η τράπεζα θα μετατρέπει τα μετρητά σε ρούβλια, θα τοποθετεί τα έσοδα σε έναν άλλο λογαριασμό που ανήκει στον ξένο αγοραστή και θα μεταφέρει την πληρωμή σε ρούβλια στην Gazprom.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για πληρωμή σε ευρώ και έχουμε ανοίξει αντίστοιχο λογαριασμό. Συνεπώς, ενεργούμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και γερμανικούς κανονισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της RWE, ενός από τους εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι εκτός από η RWE και η Uniper, πρέπει να προβεί σε πληρωμή για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι το τέλος Μαΐου.

Επίσης τονίζεται ότι η Κομισιόν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι οι κυρώσεις της ΕΕ δεν εμποδίζουν τις εταιρείες να ανοίξουν λογαριασμό σε καθορισμένη τράπεζα.

Η Κομισιόν ανέφερε ότι οι εταιρείες μπορούν να πληρώσουν για το ρωσικό φυσικό αέριο, αρκεί να το κάνουν στο νόμισμα που συμφωνήθηκε στις υπάρχουσες συμβάσεις τους και να δηλώσουν ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε όταν καταβληθεί το νόμισμα αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα διαδικασία πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο, ο Χάμπεκ, το υπουργείο Οικονομίας του οποίου είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Γερμανίας, δήλωσε τη Δευτέρα «Υποθέτω ότι θα λειτουργήσει».

Δείτε επίσης