Οικονομία

Μικρές απώλειες για χρυσό

Πτώση και τα υπόλοιπα μέταλλα

Μικρές απώλειες για χρυσό
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με έντονες μεταβολές κινήθηκε ο χρυσός σήμερα κλείνοντας τελικά με απώλειες βάζοντας έτσι μια παύση στην ανάκαμψη από χαμηλό τριών μηνών.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έχασε 3 δολάρια ή 0,2% και έκλεισε στα 1.815,90 δολάρια την ουγγιά, ενώ το ασήμι παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1% στα 21,544 δολάρια την ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου έχασε 1,4% στα 4,1785 δολάρια τη λίβρα.

Παράλληλα, η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έχασε 2% στα 924,40 δολάρια την ουγγιά και το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε επίσης 2% στα 1.992,60 δολάρια την ουγγιά.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε την Τετάρτη για "δύσκολες και αβέβαιες" παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, λόγω των υψηλότερων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας που μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στην παραγωγή, τις δαπάνες και να αυξήσουν τον πληθωρισμό "σε όλο τον κόσμο".

Αλλά η Γέλεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι "από πολλές απόψεις καλύτερα τοποθετημένες", δεδομένης της ισχυρής αγοράς εργασίας και οικονομίας τους και της απελευθέρωσης των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για να βοηθήσουν τις εγχώριες τιμές ενέργειας να μην εκτοξευθούν στα ύψη.

Δείτε επίσης