Οικονομία

Γεωργαντάς: Μεταφορά πόρων της ΚΑΠ για κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής των αγροτών

Στάθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, ιδιαίτερα αυτό της έλλειψης γυάλινων φιαλών, καθώς το βασικό εργοστάσιο κατασκευής τους βρίσκεται στην Ουκρανία.

Γεωργαντάς: Μεταφορά πόρων της ΚΑΠ για κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής των αγροτών
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το «πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση στους αγρότες και ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους, όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας.

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι «η γενικευμένη κρίση στα νοικοκυριά και η πίεση που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης». Εξέφρασε τη στήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες που γίνονται από την Επιτροπή για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από την Ουκρανία για τη διασφάλιση του σταθερού εφοδιασμού της αγοράς.

Ο κ. Γεωργαντάς στάθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, ιδιαίτερα αυτό της έλλειψης γυάλινων φιαλών, καθώς το βασικό εργοστάσιο κατασκευής τους βρίσκεται στην Ουκρανία.

Τέλος, έθεσε και το πρόβλημα της εξαγωγής μεταποιημένων οπωροκηπευτικών προς Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Δείτε επίσης