Οικονομία

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6 μηνών τα επιδόματα ανεργίας

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου υπέβαλαν αίτημα για λήψη επιδόματος ανεργίας 229.000 Αμερικανοί, περισσότεροι κατά 27.000 από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό της περασμένης εβδομάδας.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 6 μηνών τα επιδόματα ανεργίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αυξήθηκε η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποδεικνύεται από τις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας.

Συγκεκριμένα τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, κινήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό από τα μέσα Ιανουαρίου χωρίς πάντως η αύξηση να υποδηλώνει ανησυχίες για την αγορά εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου υπέβαλαν αίτημα για λήψη επιδόματος ανεργίας 229.000 Αμερικανοί, περισσότεροι κατά 27.000 από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό της περασμένης εβδομάδας.

Η τελευταία φορά που οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας είναι κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα ήταν στα μέσα Ιανουαρίου στις 15 Ιανουαρίου.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τα υφιστάμενα επιδόματα απαιτήσεις υποχώρησε ελαφρώς στα 1,32 εκατομμύρια, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 10 Ιανουαρίου του 1970.

Η εβδομαδιαία αύξηση των επιδομάτων έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ανακοινώθηκε ότι τα μισθολόγια εκτός γεωργικού τομέα αυξήθηκαν κατά 390.000 τον Μάιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις.

Δείτε επίσης