Οικονομία

«Ξάφριζαν» γιατρούς και επιχειρηματίες με πληρωμές μέσω διαδικτύου: Άρπαξαν 350.000 ευρώ από ξενοδόχο!

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «άδειαζε» τραπεζικούς λογαριασμούς σε χρόνο... dt - Σχεδόν στα 2 εκατ. ευρώ το κέρδος - Αστυνομικές πηγές περιγράφουν στο Vradini.gr τη δράση της

«Ξάφριζαν» γιατρούς και επιχειρηματίες με πληρωμές μέσω διαδικτύου: Άρπαξαν 350.000 ευρώ από ξενοδόχο!
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπάτησε μέσω διαδικτύου δεκάδες επιχειρηματίες, γιατρούς και ξενοδόχους σε όλη τη χώρα.

Πέντε αρχηγικά μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί από την Ασφάλεια Τρίπολης, μετά από ταυτόχρονες έρευνες που βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη στο Ζευγολατιό Κορινθίας και στη Θήβα Βοιωτίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες εμπλέκονται σε 85 απάτες μέσω διαδικτύου, ενώ ανάμεσα στα θύματα, βρίσκονται ιατροί, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες. Αποκλειστικές πληροφορίες του Vradini.gr αναφέρουν ότι από έναν ξενοδόχο είχαν αρπάξει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 350.000 ευρώ!

Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία, οι απατεώνες προσέγγιζαν άτομα που παρέχουν υπηρεσίες και υφάρπαζαν τους τραπεζικούς τους κωδικούς, κλέβοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στο «ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι» και τους «άδειαζαν» τους λογαριασμούς.

Στους ξενοδόχους, εμφανίζονταν ως ενδιαφερόμενοι πελάτες που ήθελαν κα κλείσουν δωμάτια για όλη τη σεζόν, στους γιατρούς ως ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, και τους επιχειρηματίες ως αγοραστές των εμπορευμάτων τους, ανέφερε στο Vradini.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την εξάρθρωση της συμμορίας.

Δείτε επίσης