Οικονομία

Βουτιά στη Wall από τα στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,56%, ο Nasdaq βούτηξε 3%.

Βουτιά στη Wall από τα στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βουτιά έκανε η Wall Street παρά τα αρχικά της κέρδη, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 491,27 μονάδες ή 1,56%, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 2,01%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε της μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 3%.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες «φρέναραν» και γύρισαν σε πτώση από τη στιγμή που ο δείκτης που παρακολουθεί την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 98,7 τον Ιούνιο από τις 103,2 μονάδες του Μαίου, έρχονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες για ύφεση, εν μέσω των επιτοκιακών αυξήσεων της Federal Reserve για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόνο τρεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Chevron με κέρδη 2,37 δολ. ή σε ποσοστό 1,61% στα 149,94 δολ. και ακολούθησαν η Dow στα 52,53 δολ. με άνοδο 0,59% και η UnitedHealth Group με κέρδη 0,55% στα 508,44 δολ.

Oι μετοχές στον κλάδο λιανικής δέχθηκαν πιέσεις μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οι μετοχές των Bath & Body Works απώλεσαν 4% της αξίας τους, ενώ των Home Depot, Lowe's και Macy's υποχώρησαν από 2% εκάστη.

Απώλειες άνω του 6% σημείωσε και η μετοχή της Nike.

Δείτε επίσης