Οικονομία

Εκ νέου «βουτιά» στα κρυπτονομίσματα, αίτηση πτώχευσης από Celsius

Η εταιρεία με τις 100.000 πιστωτές που υπόσχονταν επιτόκια 18% ζητά προστασία

Εκ νέου «βουτιά» στα κρυπτονομίσματα, αίτηση πτώχευσης από Celsius
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Celsius Network υπέβαλε αίτηση πτώχευσης με βάση το Chapter 11 και γίνεται το τελευταίο θύμα στην αγορά που έχει υποστεί απώλειες κεφαλαιοποίησης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Celsius, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 πιστωτές, είπε ότι έκανε το βήμα για να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της και να επεξεργαστεί μια αναδιάρθρωση για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η αίτηση έγινε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία, ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτονομισμάτων, είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας επιτόκια έως και 18% στους καταθέτες, πριν σταματήσει όλες τις αναλήψεις τον Ιούνιο. Στην τελευταία δήλωσή της, η Celsius ανέφερε ότι έχει εκτιμώμενα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στη Celsius αναδεικνύουν τα προβλήματα στον χώρο των crypto. Υπενθυμίζεται ότι η Voyager Digital Ltd. κατέθεσε αίτηση για προστασία προ ημερών, ενώ κατέρρευσε και το hedge Three Arrows Capital.

Οι αμφιβολίες για τις υψηλές αποδόσεις που υπόσχονταν εταιρείες όπως η Celsius έχουν ενταθεί μετά την κατάρρευση του Terra τον Μάιο. Ένας άλλος δανειστής, η Babel, έχει επίσης σταματήσει τις αναλήψεις.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Celsius στηριζόταν στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων από τους πελάτες της σε θεσμικούς επενδυτές.

Δείτε επίσης