Οικονομία

Fuel Pass 2: Πάνω από 200.000 αιτήσεις μέσα σε μόλις λίγες ώρες για επιδότηση έως 100 ευρώ

Ποιοί οι δικαιούχοι του βοηθήματος, ποιοί μένουν εκτός

Fuel Pass 2: Πάνω από 200.000 αιτήσεις μέσα σε μόλις λίγες ώρες για επιδότηση έως 100 ευρώ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Περισσότερες από 200 χιλιάδες αιτήσεις είχαν υποβληθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλαίσιο του προγράμματος Fuel Pass 2, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διευκρινίζεται ότι προκειμένου οι αιτούντες να υπάγονται στην επιδότηση του κόστους καυσίμων, η αίτηση πρέπει να αφορά: τρίκυκλο φορτηγό, επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-ΤΑΞΙ), φορτηγό, δίκυκλο, επιβατικό, τρίκυκλο επιβατικό, ελκυστήρας, επιβατικό μικτό.

Η επιδότηση δεν θα καταβληθεί σε αιτούντες για: ημιρυμουλκούμενο, λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενος οικίσκος, ελκυστήρας & επικαθήμενο, τραινάκι τουριστικό, ρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο βαγόνι.

Σημειώνεται ότι άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, το νέο επίδομα βενζίνης που θα φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ.

Η καταβολή του νέου επιδόματος καυσίμων θα γίνει άμεσα στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr – Fuel Pass, και μέσα σε τρεις ημέρες θα φανούν και τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτήν τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι κατά 15 ευρώ υψηλότερο. Επίσης, χρειάζεται προσοχή σχετικά με το ότι οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Δείτε επίσης