Οικονομία

Η εταιρία fintech Nuri κήρυξε πτώχευση στη Γερμανία

Η εταιρία Nuri έγινε σήμερα η πρώτη γερμανική εταιρία τεχνολογίας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (fintech) που κηρύσσει πτώχεση

Η εταιρία fintech Nuri κήρυξε πτώχευση στη Γερμανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η εταιρία Nuri έγινε σήμερα η πρώτη γερμανική εταιρία τεχνολογίας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (fintech) που κηρύσσει πτώχεση, λόγω κυρίως της ύφεσης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η Nuri προσπάθησε να διασωθεί με έναν τελευταίο κύκλο χρηματοδότησης, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει νέους επενδυτές ή να πωληθεί και πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την πτώχευσή της. Στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού και υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλεί στις αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία, «το παγκόσμιο σύστημα νεοφυών εταιριών βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση», αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της και επισημαίνει τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις ειδικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Μετά την κήρυξη πτώχευσης, την εταιρία διευθύνει ειδικός διαχειριστής.

Η εταιρία Nuri ξεκίνησε ιδρύθηκε το 2015 με το όνομα Bitwala και ήταν μέχρι πρόσφατα μια από τις σημαντικότερες εταιρίες fintech της Γερμανίας, με περίπου 500.000 πελάτες. Σύμφωνα με την εταιρία, οι πελάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο, καθώς τα κεφάλαιά τους - σε νομίσματα fiat και σε κρυπτονομίσματα - διασφαλίζονται από την τράπεζα Fintech Solaris.

πηγη: ΑΠΕ

TAGS

Δείτε επίσης