Οικονομία

Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός

Μικτή εικόνα στα υπόλοιπα μέταλλα

Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός σήμερα μία ημέρα πριν την πολυαναμενόμενη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να δώσουν μια εικόνα για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve στο πεδίο της μάχης κατά του πληθωρισμού.

Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για τον χρυσό ενισχύθηκε κατά 7,10 δολάρια ή 0,4% και τερμάτισε την ημέρα στα 1.812,30 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του πλέον ενεργού συμβολαίου του πολύτιμου μετάλλου από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Την πορεία του χρυσού ωστόσο δεν ακολούθησαν σήμερα τα υπόλοιπα μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι υποχώρησε κατά 13 σεντς ή 0,6% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 20,48 δολάρια η ουγγιά.

Ανάλογη πορεία σημείωσε το παλλάδιο, με το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου να υποχωρεί κατά 22,70 δολάρια ή 1% και να κλείνει στα 2.218,80 δολάρια η ουγγιά, όπως και η πλατίνα, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου να χάνει 5,40 δολάρια ή 0,6% και να τερματίζει στα 933 δολάρια η ουγγιά.

Σχεδόν αμετάβλητο έκλεισε, τέλος, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για τον χαλκό, στα 3,587 δολάρια η λίβρα.

Δείτε επίσης