Οικονομία

Μικρή πτώση για το πετρέλαιο - Στα 96 δολάρια το μπρεντ

Μικρή πτώση για το πετρέλαιο - Στα 96 δολάρια το μπρεντ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με μικρή πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα συμβόλαια δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη που έγραψαν μετά την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει τη ροή πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba προς την Κεντρική Ευρώπη.

Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε την Τρίτη κατά 26 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 90,50 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent έχασε 34 σεντς ή 0,4% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 96,31 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού κινήθηκαν ανοδικά μετά την απόφαση της Μόσχας να διακόψει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία στις 4 Αυγούστου, καθώς απορρίφθηκε η πληρωμή της Transneft για τα δικαιώματα διαμετακόμισης μηνός Αυγούστου μέσω της Ουκρανίας, λόγω της έναρξης ισχύος του έβδομου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ.

Ωστόσο, το αργό περιόρισε τα κέρδη του στη συνέχεια, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι φόβοι για ενδεχόμενη οικονομική ύφεση που θα έχει άμεση επίπτωση και στη ζήτηση του καυσίμου

Δείτε επίσης