Οικονομία

Ρωσία: Στο 15,1% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Η εξασθένηση των πληθωριστικών πιέσεων επέτρεψε στην κεντρική τράπεζα της Ρωσία να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, στο 8%,

Ρωσία: Στο 15,1% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός στη Ρωσία τον Ιούλιο, παρέχοντας στην κεντρική τράπεζα της χώρας δικαιολογία να συνεχίσει τη μείωση των επιτοκίων της.

Ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο στο 15,1%, από το 15,9% που ήταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας Rosstat. Μάλιστα, η επιβράδυνση ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που αναμενόταν, καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 15,3%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) υποχώρησε κατά 0,39% μετά την πτώση κατά 0,35% του Ιουνίου.

Σε εβδομαδιαία βάση, τέλος, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε πτώση 0,08% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου, υποχωρώντας για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα.

Η εξασθένηση των πληθωριστικών πιέσεων επέτρεψε στην κεντρική τράπεζα της Ρωσία να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, στο 8%, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε περαιτέρω περικοπές καθώς η οικονομική συρρίκνωση επρόκειτο να συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Δείτε επίσης