Οικονομία

Έφτασε στα 22.000 δολάρια το Bitcoin

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, όπως και οι υπόλοιπες αγορές, περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Αύγουστο

Έφτασε στα 22.000 δολάρια το Bitcoin
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πάνω από 22.000 κινείται σήμερα το Bitcoin, σε υψηλό ενός μήνα, συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα εν αναμονή των στοιχείων για την πληθωρισμό την Τετάρτη αλλά της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης του Ethereum.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του πλανήτη κινείται στα 22.381 δολάρια (17:22 ώρα Ελλάδος), καταγράφοντας άνοδο πάνω του 3% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Investing.com.

Σημειώνεται ότι το Βitcoin υποχώρησε κάτω από τα 19.000 δολάρια και πιο συγκεκριμένα στα 18.834 δολάρια την προηγούμενη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, και από τότε έχει ξεκινήσει ράλι ανόδου με κέρδη πάνω 18%.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, όπως και οι υπόλοιπες αγορές, περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, υπό το πρίσμα των νέων κινήσεων της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

Επισημαίνεται ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων κινείται χαμηλότερα κατά περίπου 2 τρισ. δολάρια από το ιστορικό υψηλό της τον περασμένο Νοέμβριο, με το bitcoin να βρίσκεται κάτω 50% της αξίας του από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Αυτήν την εβδομάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του Ethereum, η οποία θα στρέψει το blockchain του κρυπτονομίσματος από το μοντέλο "απόδειξης εργασίας” (proof of work) στο μοντέλο, που χρησιμοποιεί και το Bitcoin, στο μοντέλο "απόδειξης συμμετοχής” (proof of stake), μειώνοντας σημαντικά την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του δικτύου του. Εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη χρήση του ether.

Δείτε επίσης