Οικονομία

Οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Αύγουστο

Κινήθηκαν πτωτικά για έβδομο μήνα

Οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Αύγουστο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Mειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα oi πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, δίνοντας ένα μία ακόμη εικονα για την οικονομία της οικονομίας σε συδνυασμό και με την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

H αγοραστική δύναμη των Αμερικανών επιδεινώθηκε περαιτέρω εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων στεγαστικών δανείων και επίμονα υψηλών τιμών των κατοικιών, αν και ο ρυθμός μείωσης μετριάστηκε σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Οι υφιστάμενες πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,4% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο επιτόκιο 4,80 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Προεξοφλώντας τη βουτιά κατά την άνοιξη του 2020, όταν η οικονομία αναπήδησε από το πρώτο κύμα του COVID-19, αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο πωλήσεων από τον Νοέμβριο του 2015.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα βορειοανατολικά και δυτικά, αλλά παρέμειναν αμετάβλητες στον πυκνοκατοικημένο Νότο. Έπεσαν στην κεντρική-δυτική περιφέρεια.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 19,9% σε ετήσια βάση.

Η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που χαρακτηρίζεται από υπερμεγέθεις αυξήσεις επιτοκίων, έχει αποδυναμώσει σημαντικά την αγορά κατοικίας. Αντίθετα, άλλοι τομείς της οικονομίας, όπως η αγορά εργασίας, έχουν δείξει απίστευτη ανθεκτικότητα παρά τις προσπάθειες της Fed να μετριάσει τη ζήτηση.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα την Τετάρτη για τρίτη φορά σε ισάριθμες συνεδριάσεις πολιτικής.

Δείτε επίσης