Οικονομία

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street στον απόηχο της πολιτικής των επιτοκίων της Fed

Χαρακτηριστικές ήταν οι μαζικές ρευστοποιήσεις στoν κλάδο της τεχνολογίας

Στο «κόκκινο» έκλεισε η Wall Street στον απόηχο της πολιτικής των επιτοκίων της Fed
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απώλειες κατέγραψε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στον απόηχο της νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και των μηνυμάτων ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα εξακολουθήσει την επιθετική πολιτική της για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 107,10 μονάδων (–0,35%), στις 30.076,68 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 153,39 μονάδων (–1,37%), στις 11.066,81 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 31,94 μονάδων (–0,84%), στις 3.757,99 μονάδες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι μαζικές ρευστοποιήσεις στην τεχνολογία, με την Nvidia να πραγματοποιεί βουτιά άνω του 5%, ενώ οι Qualcomm, Broadcom και Micron ολοκλήρωσαν όλες με αρνητικά πρόσημα, αν και με απώλειες που δεν ξεπέρασαν το 1%.

Στο ίδιο κλίμα, η Tesla έχασε 4%, η Amazon υποχώρησε κατά 1% και η Etsy από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου έκανε βουτιά 6,3%.

Στον Dow Jones, η Merck επιχείρησε να τραβήξει τον δείκτη σε θετικό έδαφος με το ράλι 3,5% που έκανε, έχοντας βοήθεια από τις J&J, Salesforce και Amgen που ενισχύθηκαν από 1,5% έως 1,7%, ωστόσο τελικά υπερίσχυσαν οι πιέσεις από τις American Express (-3,8%) και Boeing (-3,2%), ενώ Walt Disney και Goldman έχασαν από 2,4% η καθεμία.

Δείτε επίσης