Οικονομία

Έβγαλε αντίδραση η Wall Street

Οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη 2%

Έβγαλε αντίδραση η Wall Street
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έβγαλε αντίδραση η Wall Street και έκλεισε με σημαντικά κέρδη, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 548,75 μονάδων (+1,88%), στις 29.683,74 μονάδες.

Advertisement

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 222,13 μονάδων (+2,05%), στις 11.051,64 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 71,75 μονάδων (+1,97%), στις 3.719,04 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη των blue chips, στο κόκκινο τερμάτισε μόνο η Apple, με τον τίτλο του τεχνολογικού κολοσσού να γράφει απώλειες 1,27%. Όλες οι υπόλοιπες μετοχές του δείκτη έκλεισαν με κέρδη, με τις Home Depot (+5,02%), Boeing (+4,65%) και Walt Disney (+3,70%) να οδηγούν την κούρσα.

Στις επιμέρους μετοχές, σήμερα ξεχώρισε η Biogen, με τον τίτλο του φαρμακευτικού κολοσσού να σημειώνει "άλμα" 39,8% μετά την ανακοίνωσή ότι το πειραματικό του φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβράδυνε σημαντικά τον εκφυλισμό των γνωστικών και λειτουργικών ικανοτήτων στα πρώιμα στάδια της νόσου. Η είδηση έδωσαν επίσης μεγάλη ώθηση στις μετοχές των Eli Lilly (+7,48%) και Roche (+0,75%), οι οποίες αναπτύσσουν επίσης φάρμακα που στοχεύουν την ίδια πρωτεΐνη με αυτό της Biogen.

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύτηκε σήμερα να ξεκινήσει ένα προσωρινό πρόγραμμα αγοράς μακροπρόθεσμων ομολόγων προκειμένου να «αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Επίσης, η BoE δήλωσε ότι διατηρεί μεν τον στόχο της να μειώσει τα 838 δισ. λίρες (892 δισ. δολάρια) του αποθέματος ομολόγων που διακρατεί κατά 80 δισ. λίρες το επόμενο έτος, αλλά θα αναβάλει την έναρξη των πωλήσεων -που επρόκειτο να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα- λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Δείτε επίσης