Οικονομία

Νέο άλμα για το πετρέλαιο

Οι προσδοκίες για μια μεγάλη μείωση της παραγωγής πυροδότησαν ήδη από τη Δευτέρα ένα ράλι των τιμών

Νέο άλμα για το πετρέλαιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο ράλι σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να αξιολογούν την πρόθεση του ο OPEC+ εξετάζει να μειώσει το όριο στην παραγωγή του μέχρι και κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το διπλάσιο απ' ό,τι περίμενε αρχικά η αγορά.

Το μπρεντ Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 2,97% στα 91,5 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, το υψηλότερο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Tο συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε σήμερα 3,06% και έκλεισε στα 86,19 δολ. το βαρέλι στο Nymex. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι προσδοκίες για μια μεγάλη μείωση πυροδότησαν ήδη από τη Δευτέρα ένα ράλι των τιμών, με το αμερικανικό συμβόλαιο να κερδίζει χθες πάνω από 5% σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Ιούλιο.

Δείτε επίσης