Οικονομία

Σούπερ Μάρκετ: «Έρχεται» το «καλάθι του καταναλωτή» με τα 50 πιο φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης - Πώς θα λειτουργεί

Η κάθε αλυσίδα μπορεί να προτείνει διαφορετικά προϊόντα, για να μπορεί ο καταναλωτής να συγκρίνει τις τιμές και να επιλεγεί τα φθηνότερα

Σούπερ Μάρκετ: «Έρχεται» το «καλάθι του καταναλωτή» με τα 50 πιο φθηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης - Πως θα λειτουργεί
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία λίστα με τα 50 προϊόντα πρώτης ανάγκης στα οποία κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα προσπαθήσει να κάνει όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις ή έως και να τις «παγώσει» ζήτησε από τους «παίκτες» του κλάδου ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Αυτό που μπορεί να γίνει και θα γίνει είναι σε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ένα καλάθι που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα βασικά προϊόντα, το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, και σε αυτά τα προϊόντα θα προσπαθήσει κάθε αλυσίδα να κάνει το δυνατόν τις μικρότερες αυξήσεις κι αν είναι δυνατόν να τις παγώσει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο MEGA.

«Πρόκειται για το καλάθι του καταναλωτή», επεσήμανε, μιλώντας στο «Vradini.gr» μετά την παραπάνω σύσκεψη, ο Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το καλάθι του καταναλωτή, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα από όλες τις αλυσίδες, δεν θα αντικαταστήσει τους ελέγχους του υπουργείου που θα συνεχίσουν να γίνονται, ώστε να μην υπάρχει αδικαιολόγητη αύξηση στις τιμές των προϊόντων.

«Συμφωνήσαμε με τον υπουργό να δημιουργηθεί το καλάθι του καταναλωτή, που θα περιλαμβάνει 50 προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η κάθε αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ μπορεί να προτείνει διαφορετικά προϊόντα, για να μπορεί ο καταναλωτής να συγκρίνει τις τιμές και να επιλεγεί τα φθηνότερα», δήλωσε ο κ. Μασούτης. «Επίσης συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επιδότηση των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους», κατέληξε.

«Όχι σε μειωμένο ωράριο»

«Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου. Δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο το οποίο εάν εφαρμοζόταν θα είχε πολύ δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων. Αν οι έμποροι θέλουν να κλείσουν νωρίτερα έχουν το δικαίωμα, η κυβέρνηση ορίζει το μάξιμουμ του ωραρίου».

«Η εποχή που ζούμε δεν είναι εποχή για να προκαλέσουμε προβλήματα στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις αλλά είναι εποχή για να λύσουμε προβλήματα στους εργαζομένους και επιχειρήσεις», είπε.

«Ούτως ή άλλως αν κάποιος θέλει να δουλεύει λιγότερες ώρες από το ωράριο λειτουργίας, αυτό είναι δικαίωμά του», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: LiveNews.gr

Δείτε επίσης