Οικονομία

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές - Αν και δεν συγκράτησαν τα αρχικά τους κέρδη

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε φορολογικές αυξήσεις που θα συγκεντρώσουν 32 δισ. λίρες ετησίως

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές - Αν και δεν συγκράτησαν τα αρχικά τους κέρδη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αν και δεν συγκράτησαν τα αρχικά τους κέρδη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν άλμα μετά τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζερεμι Χαντ, ότι θα αντιστρέψει όλες τις φορολογικές μειώσεις του μίνι προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,70% στις 12.649 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,90% στις 6.920 μονάδες, ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,83% στις 398 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,87% στις 6.042 μονάδες.

Ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κινήθηκε ανοδικά 1,86% στις 21.319 μονάδες και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη έκανα άλμα 2,37% πιο πάνω στις 7.557 μονάδες.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε φορολογικές αυξήσεις που θα συγκεντρώσουν 32 δισ. λίρες ετησίως σε επιπλέον έσοδα, καθώς προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στην καταστροφική πορεία της αγοράς ομολόγων.

Η οικονομία Γερμανίας, αλλά και της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί την επόμενη χρονιά, καθώς αντιμετωπίζει το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και τον κίνδυνο ελλείψεων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης