Οικονομία

Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων

Ξεπέρασε το 5% για υποχωρήσει στη συνέχεια στο 4,97%

Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεπέεασε σήμερα το 5% η απόδοση του 10ετους ομολόγου, μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην αγορά ομολόγων, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 4,97%.

Η επιμονή του πληθωρισμού συνεχίζει να τρομάζει τους επενδυτές, με τους επενδυτες να εκτιμούν ότι η κορύφωση του Δείκτη θα σημειωθεί το πρώτο εξαμήνο του 2023, για να αρχίσει μετά σταδιακά η αποκλιμάκωση του.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Φ. Βιγιερουά ντε Γκαλό, εκτίμησε ότι μετά τη διαμόρφωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων στο 2% (τρέχον: 0,75%), οι αυξήσεις επιτοκίων θα γίνονται με πιο αργό ρυθμό.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 216 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 124 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 5,03% από 4,80% χθες, έναντι 2.22% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,81% από 2,45%.

Στη συνέχεια όμως υποχώρησε στο 4,97%, ωστόσο παραμένει σε πολύ υψηλά επιπεδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα τελούσε υπό διαπραγμάτευση νωρίς το απόγευμα στα 0,9855 δολ. από το επίπεδο των 0,9828 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά. Αρνητικά επηρέασε το αμερικανικό νόμισμα η υποχώρηση που κατέγραψε ο δείκτης μεταποίησης στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 0.9835 δολ..

Δείτε επίσης