Οικονομία

Γεωργιάδης: «Έρχονται» νέες σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε νέες ανακοινώσεις επενδυτικών σχεδίων «με αμείωτο ρυθμό» μέσα στο επόμενο διάστημα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Economist.
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Προαναγγελία» νέων σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα από ξένες εταιρείες και funds έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Economist, με τίτλο «Navigating the crisis through mastery and inclusiveness» που διεξάγεται στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του -μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος- «η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μαζικές επενδύσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη» τα τελευταία χρόνια αποδεικνύοντας την δυναμική της σε παγκόσμιο επενδυτικό πλαίσιο και προσέθεσε με έμφαση:«Η τάση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτο και πιθανόν εντονότερο ρυθμό στο επόμενο διάστημα».

Στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και υπογράμμισε την σημαντική αλλαγή της «εικόνας της χώρας» στο εξωτερικό.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «μέχρι το 2019 η Ελλάδα ήταν συνώνυμη με... "πρόβλημα" στη συνείδηση του μέσου επενδυτή, οπότε έγινε προσπάθεια για να πειστεί η επενδυτική κοινότητα ότι η χώρα σέβεται τον χρόνο και τα χρήματά της».

Για να επιτευχθεί όμως αυτή η αλλαγή χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες προσπάθειες από την κυβέρνηση και να υπάρξει μια συνολικότερη αλλαγή φιλοσοφίας στην χώρα:«Στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις, δράσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου».

Επίσης εξήρε την καλή συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η οποία τελικά «ευνοεί την προώθηση πράσινων επενδύσεων» που αποτελούν μία από τις προτεραιότητες των ξένων επενδυτικών σχημάτων και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς αναλύσεις και εκθέσεις αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στον ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στην αλλαγή της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας όσο και στην δημιουργία ενός θετικού κλίματος για τους ξένους επενδυτές:«Ειδικό βάρος έχει η προώθηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου μέσα από επενδυτικές συνεργασίες, αναφέροντας ενδεικτικά τον EuroAsia Interconnector και τον EastMed ενώ επισήμανε με έμφαση τις θετικές προοπτικές σε επίπεδο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως η χώρα μας:«Και η Κύπρος έχει τα εφόδια να πετύχει το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα».

Δείτε επίσης