Οικονομία

Τον Νοέμβριο γεμίζει το «καλάθι του νοικοκυριού» - Ποιά νέα δύο προϊόντα μπαίνουν στη λίστα

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες γύρω από το θεσμικό πλαίσιο της ρύθμισης

Τον Νοέμβριο γεμίζει το «καλάθι του νοικοκυριού» - Ποιά νέα δύο προϊόντα μπαίνουν στη λίστα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα γεμίζουμε το «καλάθι του νοικοκυριού» στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, με δύο νέα προϊόντα να εντάσσονται στη λίστα και δύο από τα 51 που έχουν ήδη ανακοινωθεί, να αφαιρούνται από αυτή.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ρύθμιση βάσει της οποίας το «καλάθι του νοικοκυριού» θα έχει το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να εφαρμοστεί, με τα βλέμματα τώρα να στρέφονται στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πάντως, πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνουν πως η νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια, θα θωρακίζει νομικά το «καλάθι του νοικοκυριού», ως ακόμη ένα μέτρο - ανάχωμα στο μεγάλο «κύμα» των ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τίς ίδιες πληροφορίες, στο καλάθι, η ισχύς του οποίου θα διαρκέσει έως την άνοιξη δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο της παράτασης, προστίθενται το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα όσπρια. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε θα αφαιρεθούν από αυτό τα αναψυκτικά και το εμφιαλωμένο νερό.

Υπενθυμίζεται πως κάθε σούπερ μάρκετ με τζίρο 90 εκατ. ευρώ, με βάση τη ρύθμιση που ετοιμάζεται, θα υποχρεούται να δηλώνει το «καλάθι του νοικοκυριού» στην ψηφιακή πλατφόρμα eκαταναλωτής, όπως εξάλλου γίνεται σήμερα με όλα τα βασικά αγαθά.

Δείτε επίσης