Οικονομία

Μικρή άνοδος για το χρυσό

Οι κινήσεις των επενδυτών ήταν επιφυλακτικές περιμένοντας τα πρακτικά της Fed

Μικρή άνοδος για το χρυσό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με μικρά κέρδη αλλά σε θετικό έδαφος για δεύτερη ημέρα έκλεισε ο χρυσός με τους επενδυτές να αξιολογούν το πλήθος μακροοικονομικών στοιχείων που είχε η ημέρα εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,3% κλείνοντας στα 1.745,6 δολ. η ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στα 21,37 δολ. η ουγγιά.

Το παλλάδιο σημείωσε κέρδη 1,% στα 1.875 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στα 996,8 δολ. ενώ ο χαλκός παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στα 3,62 δολ. η λίβρα.

Όπως υποδηλώνουν και οι διακυμάνσεις των τιμών, οι κινήσεις των επενδυτών ήταν επιφυλακτικές καθώς τα πρακτικά της Fed θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

Και τελικά επικράτησε μάλλον το πρώτο σενάριο, καθώς με την Fed να "δείχνει" - όταν είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του χρυσού - προς μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα, οι τιμές διεύρυναν τα κέρδη τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η τιμή spot του χρυσού βρέθηκε να ενισχύεται κατά 0,6% στα 1,750,4 δολ. η ουγγιά, όπως και το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου που ενισχυόταν κατά 0,7% στα 1.751,3 δολ. η ουγγιά αφότου έγιναν γνωστά τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Δείτε επίσης