Οικονομία

Σήμα για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων έδωσε η Fed

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η ομοσπονδιακή τράπεζα είχε αποφασίσει ακόμα μία γιγαντιαία αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης (0,75%) οδηγώντας τα σ

Σήμα για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων έδωσε η Fed
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμα για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων έδωσε η Fed γεγονός που περιορίζει τους φόβους των επενδυτών για ενδεχόμενο εμφάνισης ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Τα πρακτικά της Fed ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ συμφώνησαν πως θα πρέπει να γίνουν σύντομα μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων, αφού αξιολογήσουν τον αντίκτυπο που έχει η νομισματική πολιτική στην οικονομία.

«Η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων έκρινε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης θα ήταν πιθανότατα κατάλληλη σύντομα», αναφέρεται στο κείμενο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η ομοσπονδιακή τράπεζα είχε αποφασίσει ακόμα μία γιγαντιαία αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης (0,75%) οδηγώντας τα στο εύρος του 3,75% με 4%.

Όπως δείχνουν τα σχετικά futures, η αγορά δίνει πλέον πιθανότητες 80,6% για μικρότερη αύξηση της τάξης των 50 μ.β. (0,5%) στην επόμενη συνεδρίαση στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ το ενδεχόμενο των 75 μ.β. τιμολογείται στο 19,4%.

Δείτε επίσης