Οικονομία

Κέρδη στη Wall Street λόγω Fed

Η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε σήμα πιο ήπια πολιτική στην άνοδο των επιτοκίων

Κέρδη στη Wall Street λόγω Fed
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία έδωσε το σήμα ότι δε συνεχίσει την επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο κατά 95 μονάδες ή 0,28%, στις 34.194 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων, ενισχύθηκε 0,59% στις 4.027 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, κέρδισε 0,99% στις 11.285 μονάδες.

Στην κορυφή του Dow Jones ολοκλήρωσε η Walt Disney με κέρδη 2,9%, ενώ η Salesforce κινήθηκε στο +2%. Αντίθετα, πιέσεις δέχθηκε η Amgen που έκλεισε στο -1,3%, ενώ η Home Depot υποχώρησε κατά 1%.

Σε επίπεδο μετοχών, η Nordstrom υποχώρησε 4,24%. Η Tesla σημείωσε άνοδο 7,82% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τη Citi. Η μετοχή της Deere αυξήθηκε 5,03%.

«Η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων έκρινε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης θα ήταν πιθανότατα κατάλληλη σύντομα», αναφέρεται στο κείμενο.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η ομοσπονδιακή τράπεζα είχε αποφασίσει ακόμα μία γιγαντιαία αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης (0,75%) οδηγώντας τα στο εύρος του 3,75% με 4%.

Σημειώνεται ότι αύριο η Wall θα παραμείνει κλειστή λόγω της Γιορτής των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα λόγω της Black Friday.

Δείτε επίσης