Οικονομία

Χριστουγεννιάτικο «Καλάθι του Νοικοκυριού»: Ξεκινά από τις 14 Δεκεμβρίου

Το γιορτινό καλάθι, συζητείται να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες, είπε ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης, Σ. Αναγνωστόπουλος

Χριστουγεννιάτικο «Καλάθι του Νοικοκυριού»:  Ξεκινά από τις 14 Δεκεμβρίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως «το γιορτινό Καλάθι του Νοικοκυριού, θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και τα ψώνια για το Χριστουργεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι»

Από σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, εντάχθηκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει πετύχει το «καλάθι» είναι ότι σε μια πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων πλέον οι τιμές είναι σταθερές, εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες.

Τα προϊόντα στο Χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο γιορτινό καλάθι, τονίζοντας πως μέχρι 14 Δεκεμβρίου, «θα είναι έτοιμες, όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο και με τα αποτελέσματα της 5ης εβδομάδας που επεξεργάζονται «φαίνεται ότι ακόμη και τώρα έχουμε επιπλέον μειώσεις τιμών στα προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πολύ μεγαλύτερες μειώσεις σε σχέση με την αρχή του προγράμματος»

Όπως τόνισε και με τα σημερινά στοιχεία «υπάρχουν αλυσίδες που μεσοσταθμικά έχουν προτείνει στο καλάθι του νοικοκυριού μειώσεις μέχρι και 25% σε ορισμένες περιπτώσεις»

Δείτε επίσης