Οικονομία

Μακροχρόνια άνεργοι: Τελευταία ευκαιρία για την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους

Μακροχρόνια άνεργοι: Τελευταία ευκαιρία για την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμερα Πέμπτη (22.12) λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για την επιταγή ακρίβειας, δηλαδή την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, για τους μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι σήμερα, 22 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59. Μέχρι τότε, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως του λήγοντα του ΑΦΜ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παροχή αφορά μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει από 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

– Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022.

Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού.

Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση για την επιταγή ακρίβειας

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης έχει ως εξής:

– Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στη διεύθυνση:

– Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.

– Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων, μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).

– Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Διευκρινίζεται ότι μόνο όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

Δείτε επίσης