Οικονομία

Πέθανε ο Αριστοτέλης Διβάνης, ηγέτης των ξενοδοχείων Divani Caravel

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του

Πέθανε ο Αριστοτέλης Διβάνης, ηγέτης των ξενοδοχείων Divani Caravel
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες και από τους κορυφαίους της ελληνικής οικονομίας ο Αριστοτέλης Διβάνης έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Ο Αριστοτέλης Διβάνης πέθανε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2023 και η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις δύο το μεσημέρι.

Ο Αριστοτέλης Διβάνης ήταν ένας εκ των θεμελιωτών του ελληνικού τουρισμού και ηγέτης των ξενοδοχείων “Divani Caravel”.

Άξιος συνεχιστής του έργου του ο γιος του, Σπύρος Διβάνης, που εδώ και πολλά έτη έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2022 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 14.00.

Από τα Τρίκαλα… σε όλη την Ελλάδα

Το 1958, ο Αριστοτέλης Διβάνης ανέγειρε στα Τρίκαλα, ξενοδοχείο δυναμικότητας 65 δωματίων με ξεχωριστό λουτρό. Με την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Το επόμενο βήμα του Αριστοτέλη Διβάνη έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του Ομίλου σε συνεργασία με συντοπίτη του εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης. Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και καταλυτική για τη μετέπειτα πορεία και παρακαταθήκη για την εν καιρώ ίδρυση των Divani Collection.

Δείτε επίσης