Οικονομία

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν - Τί πρέπει να προσέξουμε

Ποιοι είναι οι 5 κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές. 

Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν - Τί πρέπει να προσέξουμε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το ξεκίνημα του 2023, οι καταστηματάρχες και τα εμπορικά καταστήματα, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις επικείμενες χειμερινές εκπτώσεις .

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2023 οι οποίες θα διαρκέσουν σχεδόν τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους.

Advertisement

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2023

Επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Επιπλέον όπως αναφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, οι χειμερινές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι και τέλος του Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα και εμπορικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 9 Ιανουαρίου 2023 από τις 11π.μ. έως τις 6μ.μ.

Τι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αγοραστές


Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με τους 5 κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές.

Αναλυτικά οι κανόνες έχουν ως εξής:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Δείτε επίσης