Οικονομία

Βουτιά καταγράφει το φυσικό αέριο - Έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια

Η εντυπωσιακή πτώση στη τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στις εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, που διατηρούν τα ευρωπαϊκά αποθέματα πάνω από 85%

Βουτιά καταγράφει το φυσικό αέριο - έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βουτιά κάτω από τα 70 δολάρια κάνει σήμερα το φυσικό αέριο, φτάνοντας σε επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Το φυσικό αέριο στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας (TTF), που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ευρώπη υποχώρησε στα 67 ευρώ ανά μεγαβατώρα για να ανακάμψει στη συνέχεια.

Advertisement

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μηνός ήταν 6% χαμηλότερα το πρωί, στα 67 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν και οι τιμές των συμβολαίων επόμενων μηνών, που κινούνται στα 70-73 ευρώ. Στα 74 ευρώ βρίσκονται πλέον μόνον τα συμβόλαια παράδοσης των μηνών του καλοκαιρού, στα οποία γίνονται συγκριτικά ελάχιστες συναλλαγές.

Η εντυπωσιακή πτώση στη τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στις εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες, που διατηρούν τα ευρωπαϊκά αποθέματα πάνω από το 85%. Σε συνδυασμό με την υψηλές εισροές του υγροποιημένου αερίου, η Ευρώπη διατηρεί… ακέραιη την ενεργειακή της επάρκεια, γεγονός που αξιολογείται θετικά από τους επενδυτές.

Δείτε επίσης