Οικονομία

Με πτώση έκλεισε η Wall Street λόγω των δηλώσεων αξιωματούχων της Fed

Οι δηλώσεις αξιωματούχων για άμεση αύξηση των επιτοκίων έριξαν τις τιμές των μετοχών και κλόνισαν τις διαθέσεις των επενδυτών

Με πτώση έκλεισε η Wall Street λόγω των δηλώσεων αξιωματούχων της Fed
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απώλειες κατέγραψε χθες Τετάρτη το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς τα σχόλια αξιωματούχων της Fed περί συνέχισης της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, κλόνισαν τις διαθέσεις των επενδυτών.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 613,89 μονάδων (–1,81%), στις 33.296,96 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 138,10 μονάδων (–1,24%), στις 10.957,01 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 62,11 μονάδων (–1,56%), στις 3.928,86 μονάδες.

Στις κινήσεις μεμονωμένων μετοχών, η United Airlines πραγματοποίησε βουτιά 4,6% παρά το γεγονός ότι υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 4ο τρίμηνο.

H Microsoft έκλεισε στο -1,9%, παρά το γεγονός ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης των εσόδων της.

Κάποιες στηρίξεις προσέφερε η Moderna που ενισχύθηκε κατά 3,5% αφότου ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της για τον RSV (Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός) είναι αποτελεσματικό, αποτρέποντας τη νόσηση σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι όλοι οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσαν σε αρνητικό έδαφος, με την Goldman να περιορίζει τις απώλειες στο 0,3%, ενώ JPMorgan, 3Μ, ΙΒΜ και Honeywell International έχασαν όλες άνω του 3%.

Οι δηλώσεις αξιωματούχων για άμεση αύξηση των επιτοκίων έριξαν τις τιμές των μετοχών και κλόνισαν τις διαθέσεις των επενδυτών.

Δείτε επίσης