Οικονομία

Σημαντική πτώση για το πετρέλαιο

Στα 86 δολάρια διαπραγματεύεται το μπρεντ

Σημαντική πτώση για το πετρέλαιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με το μπρεντ να υποχωρεί στα 86 δολάρια το βαρέλι, στον απόηχο των εκτιμήσεων για μείωση της ζήτησης από την αδύναμη ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου μπρεντ παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε 2,25% στις στα 86,21 δολ. το βαρέλι.

Όπως καιτο συμβόλαιο του αργού του ίδιου μήνα έχασε 1,79% και έκλεισε στα 80,16 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο διαδοχικό μήνα, αν και με μικρότερο ρυθμό, τόσο στον κλάδο της μεταποίησης, όσο και στις υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή, που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες, διαμορφώθηκε στο 46,6 τον Ιανουάριο από 45,0 στο τέλος του 2022, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση της S&P Global.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στο 46,6, από 44,7 τον Δεκέμβριο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε στο 46,8 από 46,2 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση επίσης βελτιώθηκε στο 46,7 από 46,2 τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης