Οικονομία

Απώλειες 2% για το πετρέλαιο

Κοντά στα 85 δολάρια μπρεντ

Απώλειες 2% για το πετρέλαιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με απώλειες πάνω από 2% έκλεισε σήμερα στο κλίμα μεγάλης αβεβαιότητας με τους επενδυτές να εστιάζουν στις προοπτικές της ζήτησης και της παραγωγής ενόψει της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια της αλλά και της συνεδρίασης του OΠEΚ και του ΟΠΕΚ+ την Τετάρτη.

Το πετρέλαιο τύπου μπρεντ Μαρτίου έχασε 2% και έκλεισε στα 84,90 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Απριλίου υποχώρησε 2,2% στα 84,50 δολ. το βαρέλι.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έπεσε 2,2% και έκλεισε στα 77,98 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιανουαρίου.

Οι επενδυτές περιμένουν η Fed να προχωρήσει την Τετάρτη σε αύξηση των επιτοκίων της, κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο OΠΕΚ+ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίαση του αυτή την Τετάρτη να κρατήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας φέτος.

Το φυσικό αέριο του Μαρτίου, στο μεταξύ, σημείωσε βουτιά 6% στα 2,677 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021.

Δείτε επίσης