Οικονομία

Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός

Μικτή εικόνα στα υπόλοιπα μέταλλα

Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με άνοδο έκλεισε την Τρίτη ο χρυσός κλείνοντας ταυτόχρονα και τον Ιανουάριο με κέρδη, με το πολύτιμο μέταλλο να συμπληρώνει έτσι τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 0,3% και έκλεισε στα 1.945,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε μηνιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε 6,5%.

Τα κέρδη έρχονται καθώς το δολάριο χάνει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών του, καθιστώντας ελκυστικότερες τις τοποθετήσεις στο πολύτιμο μέταλλο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Το ασήμι του Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 23,836 δολ. ανά ουγγιά, κλείνοντας τον Ιανουάριο με συνολικές απώλειες σχεδόν 0,9%. Ο χαλκός του ίδιου μήνα πρόσθεσε 0,6% και έκλεισε στα 4,226 δολ. η λίβρα, με το κόκκινο μέταλλο να κερδίζει στο μήνα 10,8%.

Η πλατίνα Απριλίου ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 1.021,10 δολ. ανά ουγγιά κλείνοντας τον Ιανουάριο με συνολικές απώλειες 5,7%. Το παλλάδιο Μαρτίου πρόσθεσε 1,3% στα 1.648,30 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να σημειώνει πτώση 8,3% σε μηνιαία βάση.

Δείτε επίσης