Οικονομία

Μικτή εικονα στις τιμές του πετρελαίου

Με το μπρεντ να κινείται στσ 85 δολάρια το βαρέλι

Μικτή εικονα στις τιμές του πετρελαίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μικτή εικόνα στις τιμές του πετρελαίου με το μπρεντ να κινείται πτωτικά και το αργό ανοδικά, ενώ στο επίπεδο μήνα κατέγραψαν απώλειες.

Το πετρέλαιο μπρεντ Μαρτίου έχασε 0,5% στα 84,49 δολ.το βαρέλι στο ICE Futures, διαμορφώνοντας τις συνολικές απώλειες του για τον Ιανουάριο στο -1,7%. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο του Απριλίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, σκαρφάλωσε σήμερα 1,1% και έκλεισε στα 85,46 δολ. το βαρέλι.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 1,3% και έκλεισε στα 78,87 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Με βάση το πιο κοντινό συμβόλαιο, οι τιμές έχασαν 1,7% για τον μήνα.

Οι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει αύριο τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης, για να ακολουθήσουν την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας με αυξήσεις κατά 50 μονάδες βάσης.

Το φυσικό αέριο του Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 2,684 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Το πιο κοντινό συμβόλαιο κατρακύλησε 40% τον Ιανουάριο σημειώνοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2001.

Δείτε επίσης