Οικονομία

Πληρωμή 21,2 εκατ. ευρώ σε νέους αγρότες - Ποιούς αφορά

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται από αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

Πληρωμή 21,2 εκατ. ευρώ σε νέους αγρότες - Ποιούς αφορά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το ποσό των 21.243.250 ευρώ θα καταβληθεί στους νέους αγρότες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ, προχώρησε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης των 21.243.250 ευρώ για την πληρωμή της α΄ δόσης της 3ης πρόσκλησης των 839 δικαιούχων του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται από αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Να σημειωθεί ότι οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων ξεκινούν την ημερομηνία ένταξής τους, που αναγράφεται στο παράρτημα, και η διάρκειά τους ορίζεται στο χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στο επιχειρηματικό τους σχέδιο, όπως αυτό έχει υποβληθεί από κάθε δικαιούχο στο ΠΣΚΕ και διαμορφωθεί κατά το διοικητικό έλεγχο.

Η ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι τα τρία (3) έτη και η μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη.

Οι επιπρόσθετες δεσμεύσεις εκκινούν από το επόμενο ημερολογιακό έτος από αυτό που επιτεύχθηκε ο στόχος του επιχειρηματικού σχεδίου και η διάρκειά τους είναι τέσσερα (4) ημερολογιακά έτη.

Δείτε επίσης