Οικονομία

ΟΠΕΚ+: Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές

Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τις αποστολές της κατά 580.000 βαρέλια ημερησίως

ΟΠΕΚ+: Η Ρωσία αύξησε τις εξαγωγές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας μπορεί να δέχεται όλο και πιο έντονες διεθνείς πιέσεις, αλλά οι θαλάσσιες εξαγωγές της δεν υποχωρούν ακόμη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αποστολές από τη χώρα αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ πολλοί από τους εταίρους της στον ΟΠΕΚ+, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, υποχώρησαν, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Kpler Ltd.

Η Μόσχα πιθανότατα επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις πετρελαίου, πριν διευρυνθεί από αυτό το Σαββατοκύριακο η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να συμπεριλάβει και τα διυλισμένα προϊόντα και ωθεί περισσότερα φορτία σε θαλάσσιες διαδρομές αφού η Γερμανία και η Πολωνία σχεδόν σταμάτησαν τις εισαγωγές με αγωγούς.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 682.000 βαρέλια την ημέρα, ή κατά 15%, στα 5,18 εκατομμύρια την ημέρα, δήλωσε η Kpler. Η συνολική παραγωγή πετρελαίου ήταν σταθερή, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις αποστολές της κατά 580.000 βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα, ή περίπου 8%.

Το Ριάντ δεν έχει επιδείξει καμία επιθυμία για νέα παρέμβαση στις παγκόσμιες αγορές, ακόμη και καθώς οι τιμές του αργού υποχωρούν, με το βασίλειο να κατευθύνει τον ΟΠΕΚ+ ώστε να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή σε μια συνάντηση παρακολούθησης αυτή την εβδομάδα. Αφού προχώρησε σε σημαντικές περικοπές της προσφοράς στα τέλη του 2022, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών στοχεύει να παραμείνει στους τρέχοντες στόχους για το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε αξιωματούχος.

Δείτε επίσης