Οικονομία

Market Pass: Πλησιάζουν τις 200.000 οι αιτήσεις

Μέχρι τις 15 Μαρτίου η προθεσμία

Market Pass: Πλησιάζουν τις 200.000 οι αιτήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε λειτουργία τέθηκε το πρωί η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Market Pass, που δίνει τη δυνατότητα λήψης οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους ζωής από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, νωρίς το πρωί, είχε αναφέρει ότι μέσα στις πρώτες ώρες είχαν ήδη υποβληθεί 32.000 αιτήσεις. Ο αριθμός αυτός έφτασε σύντομα τις 55.000, λίγο μετά τις 115.00 και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλέον ξεπέρασε τις 175.000 και οδεύει προς τις 200.000.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως το Market Pass είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης που θα βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά. Όπως είπε, με το Market Pass καλύπτεται το 85% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι για να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες η υπηρεσία, η διαδικασία της αίτησης θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια ομάδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «έτρεξε» τις διαδικασίες και η δυνατότητα υποβολής αίτησης για το Market Pass μέσω ΚΕΠ είναι διαθέσιμη ήδη από σήμερα.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου η προθεσμία για το Market Pass

«Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν δύο επιλογές. «Η πρώτη είναι η πίστωση του ποσού στην ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν το 100% της ενίσχυσης. Υπάρχει ωστόσο και η κατάθεση σε τράπεζα, οπότε θα πάρουν το 80% του ποσού που δικαιούνται» είπε ο κ. Πιερρακάκης

Ο κ. Πιερρακάκης στη συνέχεια επισήμανε ότι από την Παρασκευή θα γίνονται αιτήσεις για το Market Pass και στα ΚΕΠ. «Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, αιτήσεις για το Market Pass θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ. Αντιθέτως, σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο από τους ΑΦΜ με λήγοντα 1, 2, 3 και 4.

Δείτε επίσης