Οικονομία

Ν. Παπαθανάσης: Κάνει πρεμιέρα το «καλάθι του ιχθυοπώλη»

Φθηνότερα από το 2022 τα θαλασινά. Σταθερές τιμές σε 60 προΪόντα εδώ και 4 μήνες στο «καλάθι του νοικοκυριού

Ν. Παπαθανάσης:  Κάνει πρεμιέρα το «καλάθι του ιχθυοπώλη»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι τα α προϊόντα τα οποία μπήκαν μέσα στο «καλάθι του ιχθυοπώλη» είναι φθηνότερα κατά 15 με 20% από το 2022.

Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, αυτό επετεύχθη γιατί οι ιχθυοπώλες συμφώνησαν να προσφέρουν αυτές τις τιμές προκειμένου να στηρίξουν την γενική προσπάθεια για μείωση του πληθωρισμού.

Advertisement

Επιπλέον πρόσθεσε πως «στο «καλάθι του νοικοκυριού» κρατήθηκαν σταθερές οι τιμές σε 60 προϊόντα για 4 μήνες, όχι μόνο τα ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε προΪόντα επώνυμα, κσθώς λειτούργησε ο ανταγωνισμός». Αλλά και το «Σαρακοστιανό καλάθι» έχει πολύ χαμηλές τιμές, συμπλήρωσε.

Προέτρεψε τους πολίτες να ψωνίζουν από το καλάθι, γιατί όπως είπε δημιουργούν καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού και συμβάλλουν γενικότερα στη μείωση των τιμών, καθώς όπως εξήγησε «όταν χάνει μερίδιο της αγοράς ένα επώνυμο προϊόν, προσπαθεί να μειώσει τις τιμές και να ξανακερδίσει τους καταναλωτές»

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως στο καλάθι του νοικοκυριού το 40% των προϊόντων είναι επώνυμης ετικέτας.

«Καταναλωτική συνήθεια που εξοικονομεί χρήματα, οι αγορές από το καλάθι του νοικοκυριού» είπε ο κ. Παπαθανάσης, συμπληρώνοντας ότι: «Μια τετραμελής οικογένεια εξοικονομεί 80 ευρώ το μήνα»

Όπως σημείωσε «προφανώς η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα, γι αυτό έχουμε δημιουργήσει αναχώματα. Έχουμε πει την αλήθεια. Δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας».

Πάνω από 1.000.000 οι αιτήσεις για το market pass

Ανέφερε, ακόμη, ότι: «για αγορές 520 ευρώ τον μήνα μιας τετραμελούς οικογένειας, όταν συνδυαστικά γίνεται χρήση σε «καλάθι του νοικοκυριού» και market pass, εξοικονομούνται 132 ευρώ.

Το 85% των πολιτών καλύπτεται από το market pass ανέφερε. Για το υπόλοιπο 15% εξετάζονται κάποιες ειδικές περιπτώσεις που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο market pass και σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις

Δείτε επίσης