Οικονομία

Γεωργιάδης: Το FSRU είναι το «νούμερο ένα» έργο στην Ελλάδα

«Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει σε τελείως νέα τροχιά και θα είναι διαφορετική πόλη στα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο υπουργός

Γεωργιάδης: Το FSRU είναι το «νούμερο ένα» έργο στην Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Θεωρώ το FSRU ως το "νούμερο ένα" έργο στην Ελλάδα σήμερα, γιατί όταν αλλάζεις πίστα στην ενέργεια, όλοι σε βλέπουν διαφορετικά», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας διαδικτυακά στο 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal. ενώ προανήγγειλε περισσότερες επενδύσεις μεγάλων επενδυτικών ομίλων στην περιοχή, κυρίως στον χώρο των logistics.

O υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «η Αλεξανδρούπολη μπαίνει σε τελείως νέα τροχιά και θα είναι διαφορετική πόλη στα επόμενα χρόνια» και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης - άνω των δύο ωρών -, όπως είπε, που είχε στο γραφείο του με την ομάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, ‘Αντονι Μπλίνκεν, η Αλεξανδρούπολη ήταν ένα από τα πιο βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι, η Αλεξανδρούπολη και γενικά η Θράκη είναι η περιοχή για την οποία η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στο μέλλον, για την ελληνική οικονομία.

εκλογές

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο υπουργός, επισήμανε ότι σε πρόσφατο δείπνο με επενδυτές, αυτοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεκλεγεί πρωθυπουργός αυτοδύναμα στις προσεχείς εκλογές, τότε η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα δεν θα αργήσει πάνω από τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι θα απελευθερωθούν σημαντικά πρόσθετα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία σήμερα τελούν εν αναμονή, καθώς δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε χώρες χωρίς επενδυτική βαθμίδα.

Το αναπτυξιακό σχέδιο για την ΑΜΘ καθοδόν προς το 2030

Στον αναπτυξιακό νόμο και τις ειδικές προβλέψεις του για τον ακριτικό Έβρο, στο αναπτυξιακό σχέδιο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθ' οδόν προς το 2030, στα οφέλη του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά και στις μεγάλες επενδύσεις, όπως η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Όσον αφορά το αναπτυξιακό σχέδιο, υπενθύμισε ότι αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα, προϋπολογισμού 6,8 δισ. ευρώ, ενώ για τη Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη είπε ότι η επένδυση, ύψους 400 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει στο στάδιο της κατασκευής της 800 θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία της 100 μόνιμες. Πρόσθεσε ότι στόχευση της κυβέρνησης για την περιοχή είναι ένα μείγμα πολιτικής που αξιοποιεί αναπτυξιακά εργαλεία, λύνει χρόνια προβλήματα και αναβαθμίζει υποδομές, ενώ ταυτόχρονα προωθεί αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με στόχο πάντα η ανάπτυξη να «περνάει» στους πολίτες, αφού δεν έχει νόημα μια περιοχή να εξελίσσεται, αλλά οι κάτοικοί της να μένουν στάσιμοι.

Δείτε επίσης