Οικονομία

BofA: Οι επενδυτές ρευστοποιούν μετοχές και στρέφονται στα ομόλογα

Φοβούνται συνεχή αύξηση των επιτοκίων και παραμονή τους στα υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα

BofA: Οι επενδυτές ρευστοποιούν μετοχές και στρέφονται στα ομόλογα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στροφή στα ομόλογα κάνουν οι επενδυτές και ρευστοποιούν μετοχές αναδιαμορφώνοντας τα χαρτοφυλάκιά τους υπό τον κίνδυνο να συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, αναφέρουν αναλυτές της Bank of America.

Την εβδομάδα έως τις 22 Φεβρουαρίου, τα μετοχικά funds εμφάνισαν εκροές ύψους 7 δισ. δολαρίων, ενώ κατά το ίδιο διάστημα κεφάλαια 3,8 δισ. εγκατέλειψαν και τα μετρητά, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα που επισημαίνει τα στοιχεία της EPFR.

Παράλληλα τα ομόλογα προσέλκυσαν 4,9 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας θετικό ισοζύγιο εισροών για έβδομη διαδοχική εβδομάδα - το μεγαλύτερο σερί τους από το Νοέμβριο του 2021 εξηγούν οι αναλυτές της BofA.

Η Wall Street κινείται πτωτικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τους επενδυτές αν αnησυχούν ότι όσο ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί ανάλογα με τους υπολογισμούς της Fed η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει υψηλότερα τα επιτόκιά της και θα τα κρατήσει εκεί για περισσότερο καιρό από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

Οι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι η ανθεκτική ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο πρώτο εξάμηνο θα συμπέσει με ακόμα υψηλότερα επιτόκια και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική επιβράδυνση στο δεύτερο εξάμηνο.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της BofA τα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών κατέγραψαν εισροές 2,1 δισ. δολαρίων στην εβδομάδα, ενώ αντίθετα οι αμερικανικές μετοχές είχαν εκροές για τρίτη συνεχόμενη, ύψους 9 δισ. τώρα. Παράλληλα, σε εκροές επέστρεψαν και οι αγορές της Ευρώπης.

Δείτε επίσης